Sorteer op

Medicijnkoelkasten

Koelkasten in apotheken, ziekenhuizen en dokterspraktijken moeten voldoen aan hoge eisen voor de opslag van geneesmiddelen. Daarom beschikken Liebherr medicijnkoelkasten over talrijke functies en uitrustingskenmerken om hoogwaardige preparaten en temperatuurgevoelige vaccins en medicijnen op de best mogelijke manier te bewaren. De Liebherr medicijnkoelkasten voldoen uiteraard aan de criteria van DIN 58345 voor het bewaren van medicijnen. medicijnkoelkasten.nl heeft een compleet assortiment medische koelkasten  voor de inrichting van uw medische praktijk, zoals: medicijnkoelkasten, vaccinkoelkasten, apothekerskoelkasten en medicatie koelkasten. 

 

 

Waarom geen model voor huishoudelijk gebruik?

 

Laboratoriumapparaten hebben de voorkeur boven huishoudelijke apparaten en eenvoudige professionele apparaten vanwege de volgende kenmerken:

 

 

 

Temperatuurstabiliteit en veilige opslag

 

 

Bij het opslaan van gevoelige stoffen, preparaten etc. zijn strikte limieten voor opslagtemperaturen vereist. De laboratorium koel- en vriesapparaten van Liebherr zijn ontworpen om op alle niveaus in het apparaat een gecontroleerde temperatuur te bieden. Huishoudelijke apparaten zijn bedoeld voor de niet-kritische opslag van voedselproducten en hebben soms geen of slechts een zwak geforceerd luchtsysteem waarbij temperatuurstabiliteit niet kan worden gegarandeerd. Ook reageren de temperatuurdisplays erg traag of tonen alleen de ingestelde waarde en niet de werkelijke binnentemperatuur. Daarbij zijn de koelsystemen van huishoudelijke apparaten niet ontworpen om binnen krappe temperatuurbanden te werken, zeker niet bij 

 

intensief gebruik. Wanneer de temperatuur van een laboratoriumapparaat de alarmgrenzen overschrijdt, kan er onmiddellijk een alarm worden geactiveerd, in tegenstelling tot standaard koel- en vrieskasten voor huishoudelijk of professioneel gebruik. Deze hebben veelal geen of een extreem vertraagd extern alarm.

 

Lab-apparaten met een alarminterface kunnen worden aangesloten op een extern onafhankelijk bewakingssysteem. Dit zorgt voor een hoge mate van veiligheid voor de waardevolle en temperatuurgevoelige inhoud.

Certificaten

 

Voor bepaalde toepassingen is het essentieel om te voldoen aan specifieke richtlijnen met betrekking tot het apparaatontwerp. Voor de opslag van licht ontvlambare materialen moet bijvoorbeeld een ATEX-conform apparaat worden gebruikt om de veiligheid tijdens het gebruik te garanderen.

 

Apparaten die voldoen aan DIN 58345 zorgen ervoor dat medicijnen zo worden opgeslagen dat de effectiviteit van de inhoud behouden blijft. Alle laboratoriumapparaten kunnen door middel van kwalificatie (IQ / OQ / PQ) worden geïntegreerd in het bestaande kwaliteitsmanagementsysteem. Het aanpassingsvermogen van de apparaten ondersteunt dit proces.

 

 

kw

© 2014 - 2024 Medicijnkoelkasten.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel